Gonnie, Gijsje en de anderen

Het populaire gansje Gonnie, herkenbaar aan de rode laarsjes, doet niets liever dan met haar vriendjes ravotten en op ontdekking gaan. In dit verhaal is de speelplaats een boerderij.  Samen met Gijsje heeft Gonnie dolle pret in de modderpoel. Ollie maakt plezier met dakje-glijden. Met Bo duikt Gonnie in de vijver. Vriendje Eddie speelt dan weer het liefst verstoppertje…

plaatHet verhaaltje wordt gebracht in een knappe uitgave: het is een combinatie van een harmonica-prentenboek en een bouwplaat om zelf een kartonnen boerderij te maken. Aan de ene kant van het boek staat de tekst, op de keerzijde zie je een boerderijdecor. Dit kan na het voorlezen rechtop geplaatst worden. Uit de bouwplaat kunnen een hooiberg, een vijver en een huisje geknutseld worden. Heel eenvoudig en makkelijk. Er zitten ook nog figuurtjes bij die het verhaal voor de allerkleinsten nog levendiger maken:  de gansjes Gonnie, Gijsje, Ollie, Bo en Eddie en een varkentje.  Perfect om het verhaaltje na te spelen. Wees er maar zeker van dat niet alleen Gonnie en haar vriendjes plezier zullen beleven op deze boerderij!

IMG_0693

Gonnie en haar vriendjes spelen op de boerderij, Olivier Dunrea, uitgeverij Gottmer, 13,99 euro

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: