Alles over Sinterklaas – door de Spiekpietjes

De Spiekpietjes zijn een creatie van auteur-illustrator Thaïs Vanderheyden.  Als ik goed kan tellen is dit al het elfde boek over de kleine Zwarte Pietjes. Voor wie hen nog niet kent: ze zijn zo klein dat ze zich bij de kinderen thuis of in de klas verstoppen, zodat ze alles goed in het oog kunnen houden. Door te bespieden zoeken ze uit wie er lief is geweest en wat er op de verlanglijstjes staat. En natuurlijk brengen ze hier verslag over uit bij de Sint.

In dit boek gaan de Spiekpietjes snuffelen op de zolder van Sinterklaas. Tussen allerlei leuke spulletjes vinden ze een fotoalbum. Daarin staan de grootste geheimen van de Sint.

Leuk dat dit boek er is. Het helpt je meteen aan antwoorden op vragen zoals: is Sinterklaas ook klein geweest? Had hij ook een tutje? Ging hij ook naar school? Kon hij fietsen? Moest hij ooit straf schrijven? De grappige tekeningen in felle kleuren maken het zelfs nog geloofwaardig ook.

Alles over Sinterklaas – door de Spiekpietjes, Thäis Vanderheyden, uitgeverij Clavis, 15,95 euro (4+)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: