Het geheim van Sinterklaas

Rik schrijft brieven aan Sinterklaas. Hij is best flink geweest, zegt hij zelf. Toch wil hij dit jaar geen cadeau. Hij is vooral nieuwsgierig om te weten hoe de Sint 874 jaar is geworden. Als Rik dat geheim zou kennen, dan kan hij misschien zijn vake (zoals hij zijn opa noemt) redden. Die is immers ernstig ziek, en de grootste wens van Rik is dat zijn vake zou genezen. Sinterklaas schrijft terug, zonder de vraag te beantwoorden. Wel vraagt hij of Rik hem nog een brief wil bezorgen.

Dit boek bundelt de hartverwarmende boodschappen tussen een opa en zijn kleinkind. De brieven laten je niet onberoerd. Net op het moment dat het te triestig dreigt te worden, haalt de zachte humor de droefheid onderuit. Knap hoe schrijver Bart Van Nuffelen die balans in evenwicht houdt. De illustraties zijn bijzonder. Tim Van den Abeele maakte rode tekeningen op een witte of gele achtergrond.  Dit geeft een dromerig effect, en het verhindert dat er een leegte achterblijft. Bovendien legt het een isolerend dekentje over het verhaal, zodat de warmte niet kan ontsnappen.

Het geheim van Sinterklaas, Bart Van Nuffelen & Tim Van den Abeele, uitgeverij De Eenhoorn,  15,50 euro (8+)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: