Leeuwenwelpen in Wonderland

Vorige week had ik een vergadering in het centrum van Antwerpen, een bestemming die prima bereikbaar is met de trein. Meestal trek ik dan wat extra tijd uit voor een bezoek aan de Zoo. En dat was ook nu weer mijn plan.

Het zou maar voor eventjes zijn, om een glimp op te vangen van de drieling leeuwenwelpjes. Al spurtend arriveerde ik in de dierentuin. Daar was men druk bezig met de voorbereidingen van het Lichtfestival Alice in Wonderland. Overal stonden of lagen grote en kleine sprookjesfiguren in kleurrijke zijden stoffen. De meeste objecten moesten nog een geschikt plekje krijgen.

Het was nog vroeg, net na 9 uur (als abonnee mag je dan al binnen). Vraag was of ik de welpjes dan wel zou zien. Het heeft me flink wat stappen rond het leeuwenrijk gekost, maar dat werd beloond. Whisker, Waka en Winta kwamen uit hun schuilplaats en lieten zich langs alle kanten bewonderen en fotograferen. Nadat ze een tijdlang met elkaar hadden geravot en met pompoenen hadden gesleurd, gingen ze knus bij elkaar liggen.

Intussen was het veel later dan gepland geworden en moest ik me naar de uitgang reppen. Onderweg zag ik het tafereel van het hollende witte konijn uit het verhaal, en kreeg meteen de slappe lach. Goed bezig! 🙄

Onlangs nog vertelde ik thuis hoe vaak ik aan het lied ‘Te laat, te laat!’ moet denken, uit de oude Disneyfilm. En dat ik die hele tekst na al die jaren nog altijd uit het hoofd ken:

Te laat, te laat,
je weet wel hoe dat gaat:
je haast je suf en toch ben je
te laat, te laat, te laat, te laat
en
oh wat dwaas,
ja dat is al te dwaas!
Nu loop ik hier als wit konijn
te hollen als een haas!
Maar ’t is niet overbodig hoor,
ik moet naar het paleis!
Men heeft mij dringend nodig hoor,
breng mij niet van de wijs!
Want bij de koningin
kom ik niet graag te laat!
Hou mij niet aan de praat,
ik ben te laat, te laat, te laat!

Ik wou dat ik een paar vleugels had,
ik kan haast niet meer lopen!
Of ik wou dat ik een paar centjes had,
om een bromfietsje te kopen.
Ik kan niet sneller lopen!
Maar ik zal het allerbeste er maar van hopen…

Dit was wat je een ‘bezoek met binnenpret’ zou kunnen noemen. Zelfs op weg naar de afspraak kon ik er nog om lachen, want ook daar kwam ik snelwandelend aan. De tijd vliegt, zeker als je hier en daar rondkijkt en stilstaat. Ach, je weet vast wel hoe dat gaat 😉

Benieuwd hoe het beroemde sprookje van Lewis Carroll er verlicht uitziet? Ik ook hoor! Nog een maandje wachten en de magie van Alice in Wonderland wacht in de Antwerpse Zoo: van 3 december 2021 tot en met 16 januari 2022, tussen 17.15 en 21.15 uur.

In Zoo Planckendael kan je in dezelfde periode Dinolights bewonderen, een ander spectaculair lichtfestival 🤩

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: